Wagonplanken en de toepassing

Erg populair zijn de wagonplanken. Dit komt omdat het hout erg robuust is en een hele authentieke uitstraling hebben. Met wagonplanken kan je mooie dingen doen. In artikel gaan we hier op in. Wil je wagonplanken bestellen? Neem dan eens een kijkje op Historischhout.nl.

Tafels van wagonplanken

Allereerst wordt het hout van wagonplanken vaak gebruikt bij het maken van tafels, tafelbladen of andere meubels. De kracht zit hem erin dat de geen één meubel hetzelfde wordt, omdat elke wagonplank uniek is. Dit is de reden dat veel meubelmakers op zoek zijn naar unieke wagonplanken.

Wandbekleding en Dakbeschot

Ook worden wagonplanken vaak gebruikt bij wandbekleding of dakbeschot. Omdat het materiaal erg duurzaam is en van hoge kwaliteit is, gaat het erg lang mee. De wagonplanken geven veel sfeer aan de woning. Vaak worden deze materialen toegepast bij oude boerderijen, maar ook in een jaren 30 huis kan het prima sfeer geven.

Geschiedenis wagonplanken

Wagonplanken werden vroeger gebruikt als laadvloer in oude Franse treinwagons. Niet voor niks zijn daarom wagonplanken gekozen, omdat de kwaliteit van het hout hierbij erg hoog is!

Wilt u meer weten over wagonplanken, neem dan eens een kijkje op de website van Historischhout.nl.