De acht vrije tijd succesfactoren die u succesvol maken

leren

Wanneer u denkt aan professioneel succes, denkt u aan de strategieën en gedragingen die mensen op het werk tot voorbeeld strekken. Je denkt na over wat mensen doen tijdens de arbeidsuren en die uren verlengen door vroeg binnen te komen of laat te blijven om projecten aan te pakken. Wat ze doen als ze thuiskomen, of in het weekend, als ze weg zijn van kantoor en weg van hun computer, komt niet in je hoofd. Maar hier is het ding: het moet.

Hoe mensen hun vrije tijd doorbrengen kan een grote impact hebben op hun succes in de professionele wereld. Succesvolle mensen hebben de neiging om hun vrije tijd op deze zeven manieren door te brengen dus lees hieronder en ontdek waarom:

Succesfactor 1. Zij oefenen.

Lichamelijke oefening is belangrijk voor zowel de lichamelijke als de geestelijke gezondheid. Het nemen van een half uur na het werk of in het weekend kan je bloed pompen, je endorfine laten stromen en je geest revitaliseren. Je bouwt spieren op, verbrandt calorieën en zorgt voor zuurstof in je hersenen, waardoor je na een dag van stress weer vrij komt. Regelmatig sporten helpt je ook om gedisciplineerd te blijven, wat waardevol kan zijn in een veeleisende werkomgeving en de langetermijneffecten van stress kan verminderen, omdat goedbedoelende regelmatige sporters vaak minder stress hebben over hun werk. U zult er ook beter uitzien en zich beter voelen, wat u meer vertrouwen geeft.

Succesfactor 2. Zij lezen.

Lezen is een levenslange vaardigheid en succesvolle mensen stoppen nooit met het lezen van nieuwe boeken. Of het nu fictie of non-fictie is, boeken helpen je om de wereld om je heen beter te begrijpen. Ze laten je kennismaken met nieuwe personages, nieuwe omgevingen, nieuwe culturen, nieuwe filosofieën en nieuwe ideeën, en kunnen je zelfs helpen nieuwe vaardigheden op te bouwen. Op dezelfde manier helpt het regelmatig lezen om uw woordenschat en semantisch begrip op te bouwen, waardoor u meer communicatieve vaardigheden krijgt en iets om over te praten tijdens die bijzonder lastige zakelijke bijeenkomsten.

Succesfactor 3. Zij volgen lessen.

Het onderwijs mag niet stoppen op de universiteit en mag niet beperkt blijven tot instellingen. De meest succesvolle mensen in de wereld zijn degenen die zich inzetten om nooit te stoppen met leren. Ze zijn altijd nieuwe vaardigheden voor hun cv’s en het leren van nieuwe aspecten van de wereld om hen heen. Cursussen zijn niet bijzonder moeilijk te vinden, vooral in de moderne tijd. Veel lokale colleges bieden gratis cursussen aan, en u kunt lokale forums of bijeenkomsten bezoeken om geïmproviseerde groepsworkshops te vinden. En onderschat de waarde van gratis online cursussen niet. Als u een gratis uur en een internetverbinding heeft, kunt u beginnen met het leren van een nieuwe vaardigheid.

Succesfactor 4. Zij Vrijwilliger.

Vrijwilligerswerk, ongeacht waar of hoe je het doet, is goed voor jou en je gemeenschap. Of je nu helpt om een snelweg op te ruimen, werkt in een soepkeuken, of mentorschap geeft aan een groep jonge professionals, je tijd gaat een lange weg naar het verbeteren van de gemeenschap om je heen. Professionals die klaargestoomd zijn voor succes beseffen hoe belangrijk het is om terug te geven aan de gemeenschap, en voelen zich er gelukkiger door. Vrijwilligerswerk is ook een waardevolle netwerk-ervaring, waarbij je kennismaakt met andere mensen die je op een of andere manier kunnen helpen om je carrière vooruit te helpen.

Succesfactor 5. Zij netwerken.

Er bestaan veel netwerkevenementen buiten de kantooruren. Ze omvatten weekendontbijt, cocktail uren, en after-hours bijeenkomsten voor gesprekken en meestal eten en drinken. Succesvolle mensen zijn bereid om buiten hun comfortzones te stappen in een poging om nieuwe mensen te ontmoeten ongeacht de professionele omstandigheden rond die inspanning. Ze zijn niet per se geïnteresseerd in het ontmoeten van mensen om nieuwe verkopen te verkopen of een nieuwe werknemer te vinden,  in plaats daarvan houden ze gewoon van praten met mensen en mensen ontmoeten, en het succes volgt hen natuurlijk van daaruit. Hoe breder uw netwerk van contacten is, hoe meer mogelijkheden u onderweg heeft.

Succesfactor 6. Zij hebben hobby’s.

Als u zich uitsluitend op het werk concentreert, lijkt het misschien een snelle weg naar succes. Met niets anders dat u afleidt, kunt u uw volledige inspanning in uw werk steken en in één week doen wat de meeste mensen twee zou kosten. Maar deze aanpak heeft een vervelende keerzijde; het benadrukt je, zet je op weg naar burnout, en voorkomt dat je vaardigheden op andere gebieden ontwikkelt. Het vinden en uitoefenen van een hobby, aan de andere kant, helpt je om stress te verlichten, je werk in perspectief te plaatsen en vaardigheden op te bouwen die een aanvulling vormen op de vaardigheden die je op het werk gebruikt. Het is een frisse wind die je aan de grond houdt en als het een sociale hobby is, biedt het ook netwerkmogelijkheden.

Succesfactor 7. Ze brengen tijd door met vrienden en familie.

In het laatste punt heb ik het al geïmpliceerd, maar ik herhaal het hier nog eens nadrukkelijker: uw werk is niet alles. Te veel op je carrière focussen is zelf-sabotage, hoe contra-intuïtief dat ook klinkt. Als je succesvol wilt zijn in het leven, moet je prioriteit geven aan je persoonlijke relaties, je band met je vrienden en familieleden. Het maakt niet uit hoeveel u succesvol wilt zijn en snel de bedrijfsladder wilt beklimmen.

Succesfactor 8. Kom nooit onvoorbereid naar de tafel.

Onderzoek vooraf, in uw vrije tijd, hetgeen u behoort te weten zodat u precies weet wat u moet weten. Bijvoorbeeld, succesvolle huizenkopers onderzoeken in hun vrije tijd de wijk en de verkoper.